En översikt: Topp 15 Business Intelligence-verktyg - Mopinion (2023)

Det finns olika alternativ när man implementerar ett business intelligence-verktyg eller BI-verktyg. IBusiness-Intelligence-VerktygDet handlar om att hjälpa dig förstå trender och extrahera insikter från din data så att du kan fatta taktiska och strategiska affärsbeslut. Men hur vet du vilket business intelligence-verktyg som hjälper dig att nå dina mål online?

Den här artikeln uppdaterades i april 2021.

Faktum är att många medelstora företag hoppar på business intelligence-tåget, särskilt när spridningen av big data fortsätter att öka. Enligt Mordor Intelligence, denBusiness-Intelligence-Zweigså populär att den beräknas vara värd 40,50 miljarder dollar 2026.

Varför använda Business Intelligence-verktyg?

Dataupptäckt, en gång begränsad till expertis hos avancerade analytiker, är nu något som alla kan uppnå med hjälp av business intelligence-verktyg. Dessutom ger dessa verktyg dig den information du behöver för att göra saker som att driva tillväxt, lösa akuta problem, samla all din data på ett ställe, förutsäga framtida resultat och mer.

I den här artikeln listar vi de 15 viktigaste.Business-Intelligence-VerktygFörklara och jag hoppas att detta hjälper dig att fatta rätt beslut. Obs: Dessa verktyg skiljer sig åt vad gäller robusthet, inbäddningsbarhet, användarvänlighet (ur teknisk synvinkel) och pris.

1. SAP-Business-Intelligence

Ein Überblick: Top 15 Business Intelligence Tools - Mopinion (1)

SAP Business Intelligence erbjuder en rad avancerade analyslösningar inklusive förutsägande BI-analys i realtid, maskininlärning samt planering och analys. I synnerhet erbjuder business intelligence-plattformen rapportering och analys, datavisualisering och analysapplikationer, kontorsintegration och mobilanalys. SAP är en robust programvara för alla funktioner (IT, slutapplikationer och administration) och erbjuder ett stort antal funktioner i en plattform.

Webbplats-webb: www.sap.com

2. SAS-Business-Intelligence

Ein Überblick: Top 15 Business Intelligence Tools - Mopinion (2)

Även om SAS mest populära erbjudande är Advanced Predictive Analytics, erbjuder det också en utmärkt affärsinformationsplattform. Det är ett självbetjäningsverktyg som låter dig använda data och mätvärden för att fatta välgrundade beslut om ditt företag. Oräkneliga anpassningsalternativ finns tillgängliga med dess API:er, och SAS säkerställer dataintegration i sin klass och avancerade analys- och rapporteringsmöjligheter.

Webbplats-webb: www.sas.com

3. Mikrostrategi

Ein Überblick: Top 15 Business Intelligence Tools - Mopinion (3)

MicroStrategy är ett business intelligence-verktyg som tillhandahåller kraftfull (och snabb) dataanalys och instrumentpaneler för att övervaka trender, upptäcka nya möjligheter, förbättra produktiviteten och mer. Användare kan ansluta till en eller flera källor, oavsett om data kommer från ett kalkylblad, molnbaserad programvara eller företagsdata. Du kan komma åt det från ditt skrivbord eller via en mobil enhet.

Webbplats-webb: www.microestrategia.com

(Video) 10 Worst Habits which Kill Your Intelligence! How to Become More Intelligent & Boost Brain Power?

4. Uppgifterna

Ein Überblick: Top 15 Business Intelligence Tools - Mopinion (4)

Datapine är en komplett BI-plattform som förenklar den komplexa dataanalysprocessen genom ett helt självbetjäningssätt. Med ett intuitivt användargränssnitt kan dataanalytiker och icke-tekniska företagsanvändare integrera flera datakällor, utföra djupgående dataanalyser och skapa dynamiska, interaktiva instrumentpaneler med bara några få klick.

Webbplats-webb: www.datapine.com

Ein Überblick: Top 15 Business Intelligence Tools - Mopinion (5)

atrify mäter allmän kundnöjdhet baserat på kundfeedback

Läs hur atrify anpassar sin molnbaserade plattform till sina kunders behov med Mopinion Feedback.

Läs deras feedbackberättelse

5. Bi av Albacore

Ein Überblick: Top 15 Business Intelligence Tools - Mopinion (6)

Yellowfin BI är en omfattande affärsintelligens och analysplattform som kombinerar visualisering, maskininlärning och samarbete. Du kan också enkelt filtrera massor av data med intuitiva filter (t.ex. kryssrutor och alternativknappar), samt öppna instrumentpaneler nästan var som helst (tack vare detta verktygs flexibilitet vad gäller tillgänglighet (mobil, webbplats, etc.).

Webbplats-webb: www.yellowfinbi.com

6. QlikSense

Ein Überblick: Top 15 Business Intelligence Tools - Mopinion (7)

QlikSense är en produkt från Qlik, företaget också känt för ett annat affärsintelligensverktyg som heter QlikView. Du kan använda QlikSense från vilken enhet som helst när som helst. QlikSenses användargränssnitt är optimerat för pekskärmen, vilket gör det till ett mycket populärt dubbelverktyg. En stor skillnad mot QlikView är berättarfunktionen. Användare tar med sina erfarenheter till datan och att använda ögonblicksbilder och höjdpunkter har gjort det mycket lättare att fatta rätt beslut och analysera.

(Video) Drink THIS For Massive Fasting Benefits - 15 Intermittent Fasting Drinks

Webbplats-webb: www.qlik.com

7. Zoho Analytics

Ein Überblick: Top 15 Business Intelligence Tools - Mopinion (8)

Använd Zoho Analytics för detaljerade rapporter och dataanalys. Detta business intelligence-verktyg har automatisk datasynkronisering och kan schemaläggas regelbundet. Du kan enkelt skapa en koppling med hjälp av integrations-API:erna. Blanda och matcha data från olika källor och skapa meningsfulla rapporter. Skapa anpassade rapporter och instrumentpaneler med en enkel redigerare som låter dig zooma in på de viktigaste detaljerna.

Webbplats-webb: www.zoho.com/analytics

8. Microsoft Power BI

Ein Überblick: Top 15 Business Intelligence Tools - Mopinion (9)

Microsoft Power BI är en webbaserad affärsanalysverktygssats som utmärker sig vid datavisualisering. Det låter användare upptäcka trender i realtid och har helt nya kopplingar för att förbättra ditt kampanjspel. Eftersom det är webbaserat kan Microsoft Power BI nås från praktiskt taget var som helst. Denna programvara tillåter också användare att integrera sina applikationer och tillhandahålla realtidsrapporter och instrumentpaneler.

Webbplats-webb: www.powerbi.microsoft.com

9. Synpunkt

Ein Überblick: Top 15 Business Intelligence Tools - Mopinion (10)

Dataupptäckningsappen Looker är ett annat BI-verktyg att överväga! Denna plattform integreras med alla SQL-databas eller lager och är idealisk för nystartade företag, medelstora företag eller stora företag. Några fördelar med just detta verktyg är användarvänlighet, praktiska visualiseringar, kraftfulla samarbetsfunktioner (data och rapporter kan delas via e-post eller USL och integreras med andra applikationer) och pålitlig support (teknisk personal).

Webbplats-webb: www.looker.com

10. Tydlig analys

Ein Überblick: Top 15 Business Intelligence Tools - Mopinion (11)

Var är alla mina Excel-fans? Detta BI-verktyg är en intuitiv Excel-baserad programvara som kan användas av anställda med grundläggande Excel-kunskaper. Du får ett självbetjäningssystem för business intelligence som ger flera BI-funktioner som att skapa, automatisera, analysera och visualisera affärsdata.

Webbplats-webb: www.clearanalyticsbi.com

11. Sjätte

Ein Überblick: Top 15 Business Intelligence Tools - Mopinion (12)

(Video) 15 Intermittent Fasting Mistakes That Make You Gain Weight

Inte riktigt en tekniker? Då kan Sisenses business intelligence-verktyg vara precis vad du behöver. Med detta lättanvända verktyg kan vem som helst i din organisation hantera, analysera och visualisera stora, komplexa datamängder utan att behöva involvera din IT-avdelning. Du kan samla in data från många källor, inklusive AdWords, Google Analytics och Salesforce. För att inte tala om att databehandlingen är ganska snabb jämfört med andra verktyg på grund av användningen av on-chip-teknik.

Webbplats-webb: www.sisense.com

12. Box

Ein Überblick: Top 15 Business Intelligence Tools - Mopinion (13)

Tableau är programvara för affärsintelligens för att samla in och visualisera data. Med programvaran kan du enkelt analysera, visualisera och utbyta data utan IT-intervention. Tableau stöder flera datakällor inklusive MS Excel, Oracle, MS SQL, Google Analytics och SalesForce. Diagrammet är gratis för personligt bruk. Men om du vill ha mer kan priset gå upp snabbt. Självklart får du något tillbaka: väldesignade och mycket lättanvända instrumentpaneler. Dessutom erbjuder Tableau även tre separata produkter: Tableau Desktop (för alla) och Tableau Server (analys för företag) som kan köras lokalt och Tableau Online (värdanalys för företag).

Webbplats-webb: www.tableau.com

13. BI da Oracle

Ein Überblick: Top 15 Business Intelligence Tools - Mopinion (14)

Oracle BI är en företagsportfölj av teknologier och applikationer för business intelligence. Denna teknik ger användarna praktiskt taget alla BI-funktioner såsom instrumentpaneler, proaktiv intelligens, varningar, ad hoc-aviseringar och mer. Oracle är också idealiskt för företag som behöver analysera stora mängder data (från Oracle och icke-Oracle-källor) eftersom det är en mycket robust lösning.

Webbplats-webb: www.oracle.com

14. Domo

Ein Überblick: Top 15 Business Intelligence Tools - Mopinion (15)

Domo är en helt molnbaserad business intelligence-plattform som integrerar flera datakällor inklusive kalkylblad, databaser och sociala medier. Domo används av småföretag och stora multinationella företag. Plattformen tillhandahåller synlighet och analys på mikro- och makronivå. Från kassaregister och listor över dina mest sålda produkter per region till marknadsförings-ROI-beräkningar för varje kanal. Den enda nackdelen med Domo är att det är svårt att ladda ner analyser från molnet för personligt bruk.

Webbplats-webb: www.domo.com

Ein Überblick: Top 15 Business Intelligence Tools - Mopinion (16)

Samla in, analysera och hantera din feedback

Övertyga dig själv om fördelarna...

Ordna en demo

(Video) Tere Bina Mein Nahi Episode 14 | 28th March 2023 (English Subtitles) ARY Digital

15. IBM Cognos Analytics

Ein Überblick: Top 15 Business Intelligence Tools - Mopinion (17)

Cognos Analytics är en AI-driven business intelligence-plattform som stöder hela analysens livscykel. Från upptäckt till start, kan du visualisera, analysera och dela meningsfulla insikter om din data med dina kollegor. En av de främsta fördelarna med AI är att den kan avslöja dolda mönster när man tolkar data och presenterar den för dig i en visualiserad rapport.

Webbplats-webb: www.ibm.com

Att samla in data från olika källor är bra, men saknas något?

Som du kan se är business intelligence-verktyg mycket mångsidiga och ger mycket användbar information om hur ditt företag fungerar och vart det är på väg. Även om det är bra för att samla in data från flera källor och hjälpa dig att förstå det, gör det lite för att samla in data direkt från dina kunder.

Kundens röst är en avgörande faktor för att inte bara öka ditt resultat (som nämnts ovan), utan också ingjuta en känsla av lojalitet hos dina kunder och erkänna dina ansträngningar för att ge dem en meningsfull onlineupplevelse. Det, mina vänner, är den sanna källan till framgång.

Försök nu!

Intresserad av att lära dig mer om Mopinions allt-i-ett programvara för feedback från användare? Var inte blyg och prova vår programvara. Gillar du det lite mer personligt? Schemalägg en demo. En av våra feedbackproffs guidar dig genom programvaran och svarar på alla dina frågor.

Ordna en demoBörja omedelbart

(Video) Meray Humnasheen Episode 21 - Ahsan Khan - Hiba Bukhari [Eng Sub] 15th July 2022 - HAR PAL GEO

FAQs

What are the three major types of business intelligence? ›

There are three major types of BI analysis, which cover many different needs and uses. These are predictive analytics, descriptive analytics, and prescriptive analytics.

What does business intelligence really mean to a business? ›

Business intelligence gives organizations the ability to ask questions in plain language and get answers they can understand. Instead of using best guesses, they can base decisions on what their business data is telling them — whether it relates to production, supply chain, customers or market trends.

What is considered business intelligence experience? ›

Business intelligence (BI) is a technology-driven process for analyzing data and delivering actionable information that helps executives, managers and workers make informed business decisions.

What are the levels of intelligence in business intelligence? ›

Business Intelligence consists of the following four stages: Data Collection, Data Storage, Data Analysis and Providing Data Access.

What are the 5 layers of business intelligence? ›

The five layers are data source, ETL (Extract-Transform-Load), data warehouse, end user, and metadata layers. The rest of this section describes each of the layers.

What are the key elements of business intelligence? ›

Elements of Business Intelligence
 • Data Warehousing.
 • Embedded Analytics.
 • Ad-hoc Reporting.
 • Interactive Dashboards and Reports.

Is business intelligence a high paying job? ›

The majority of Business Intelligence Administrator salaries across the United States currently range between $90,000 (25th percentile) and $138,500 (75th percentile) annually.

What is the goal of business intelligence? ›

The fundamental goal of performance dashboards and business intelligence is to provide the right performance information to users, at the right time, using the right technology, so they can make better decisions.

Is business intelligence a skill? ›

A business intelligence analyst is a professional with technical and analytical skills to evaluate data, collate findings relevant to the business, and share them in a manner that can bring about an effective change in a business.

What is the highest level of intelligence? ›

Theoretically, there's no upper limit to an IQ score. Who has the honor of the highest score isn't entirely clear. Though there are many claims of super-high IQs, documentation is hard to come by. The fact that IQ tests have changed quite a bit over the years makes it difficult to compare results from different eras.

Who has the highest level of intelligence? ›

Pictured above, Terence Tao is said to have the highest IQ score in the world currently, with an impressive score of between 225-230. If the Chinese-American mathematician scored 230 he is definitely out in front.

How do you measure business intelligence? ›

What's the Key Metric for Measuring BI Performance?
 1. Report relevance - Do their reports help them to succeed.
 2. Exception-based reporting - help users get to the issue immediately.
 3. Timeliness of data delivery - agility and flexibility of your solution.
 4. Data quality - how accurate and clean is your data.

What are the benefits of business intelligence? ›

9 benefits of business intelligence
 • Accurate reporting. ...
 • Business decision guidance. ...
 • Business insights. ...
 • Competitive analysis. ...
 • Customer satisfaction. ...
 • Enhanced productivity. ...
 • Improved data quality. ...
 • Market trend recognition.
Mar 31, 2023

What can business intelligence work? ›

Business intelligence can help companies make better decisions by showing present and historical data within their business context. Analysts can use BI to provide performance and competitor benchmarks to make the organisation run smoother and more efficiently.

What is business intelligence with example? ›

What Is Business Intelligence (BI)? Business intelligence (BI) refers to the procedural and technical infrastructure that collects, stores, and analyzes the data produced by a company's activities. BI is a broad term that encompasses data mining, process analysis, performance benchmarking, and descriptive analytics.

What are the four sources of business intelligence? ›

In order to make sure that your business intelligence environment is effective, you need to take into account the four environmental factors: data, people, processes, and technology.

What are the four 4 life cycle of a business intelligence system? ›

These four stages are the “business intelligence cycle.” It starts with defining objectives, proceeds to gathering and organizing information, analyzing it, and setting parameters for measuring and monitoring business performance going forward.

What are the six elements in the business intelligence environment? ›

Business intelligence architecture is divided into six critical elements' data management, transformation tools and processes, data repositories, application tools for analysis, presentation tools and operational processes.

What are the 5 key elements of a business? ›

At the core, every business is fundamentally a collection of five Interdependent processes, each of which flows into the next:
 • Value-Creation. Discovering what people need, want, or could be encouraged to want, then creating it.
 • Marketing. ...
 • Sales. ...
 • Value-Delivery. ...
 • Finance.

What is the highest salary of business intelligence? ›

Highest salary that a Business Intelligence Analyst can earn is ₹16.5 Lakhs per year (₹1.4L per month). How does Business Intelligence Analyst Salary in India change with experience? An Entry Level Business Intelligence Analyst with less than three years of experience earns an average salary of ₹6.1 Lakhs per year.

What is average salary for a business intelligence analyst in US? ›

Node.

Business Intelligence Analysts with this skill earn +91.37% more than the average base salary, which is $85,305 per year.

Is business intelligence a stressful job? ›

Yes, being a business analyst is a stressful job.

This is because their role is involved with looking at huge amounts of data, synthesizing it, and using that information to help their company make decisions. This can be stressful as a wrong analysis can have massive repercussions.

Do you need math for business intelligence? ›

Business intelligence analysts need strong math, analytical, and writing skills. Take courses in math, business, government, English, and communications. Knowledge of various database software programs is required so be sure to also take computer and computer science classes.

Does business intelligence need a degree? ›

The career path for a business intelligence analyst open_in_new often begins with a bachelor's degree in computer science, business mathematics, statistics, economic, accounting or related fields, though different career paths are possible.

Which is better business analyst or business intelligence? ›

Some experts argue that business intelligence involves using historical data to make decisions about how a company should run in the present day, whereas business analysis may use historical data to predict what might happen in the future or how an organization can move forward.

What IQ is above average intelligence? ›

Scores above 130 are labeled as above average or “very superior,” while scores under 70 would be considered below average or labeled as “borderline impaired.” Most people have an average IQ between 85 and 115. Overall, about 98% of people have a score below 130.

What age is the highest intelligence? ›

Crystallized intelligence "averages 98 at ages 20–24, rises to 101 by ages 35–44, before declining to 100 (ages 45–54), then 98 (55–64), then 96 (65–69), then 93 (70–74), and 88 (75+)," says Kaufman. Fluid intelligence drops much more quickly.

What is Elon Musk's IQ? ›

Let's try to understand Elon's level of IQ now that we know the obvious answer to that question. Elon Musk has a 155 IQ, which is regarded as being quite high.

What is the IQ of Bill Gates? ›

Bill Gates is often considered one of the most intelligent people in the world. It is estimated that Bill Gates has an IQ of 180, which is incredibly high. Not only is Gates incredibly smart, but was the richest person in the world for over a decade.

What is Kim Kardashian's IQ? ›

Unfortunately, I would estimate Kim Khardashian's “Intellect” to hover around 95–100, and her siblings the same.

Who had an IQ of 500? ›

Marilyn vos Savant (/ˌvɒs səˈvɑːnt/; born Marilyn Mach; August 11, 1946) is an American magazine columnist who has the highest recorded intelligence quotient (IQ) in the Guinness Book of Records, a competitive category the publication has since retired.

What is balanced scorecard in business intelligence? ›

Balanced Scorecard is a strategic management system that maps an organization's strategy into clear objectives, measures, targets, and initiatives, which are organized into four perspectives: Financial, Customer, Internal Business Processes, and Learning and Growth.

What is the most accurate way to measure intelligence? ›

Individual intelligence or IQ tests, administered on a one-to-one basis by a psychologist, are the preferred way to measure intelligence.

What are the three levels of decision making in business intelligence? ›

Business intelligence supports the three types of decision-making mentioned above: strategic, tactical, and operational.

What are the styles of business intelligence? ›

Types of Business Intelligence Technologies
 • Dashboards. A dashboard is a data visualization and analysis tool that presents easy to read information regarding this data. ...
 • Reporting. ...
 • Cloud Data Services. ...
 • Predictive Analytics. ...
 • Data Discovery.

What are the three primary activities of business intelligence quizlet? ›

The three primary activities in the business intelligence (BI) process are to acquire data, perform analysis, and publish results.

What are the 5 major types of decision making? ›

After in-depth work on 1,021 of the responses, study authors Dan Lovallo and Olivier Sibony identified five decision-making styles. They are: Visionary, Guardian, Motivator, Flexible, and Catalyst.

What are 3 types of decision making? ›

Decision making can also be classified into three categories based on the level at which they occur. Strategic decisions set the course of organization. Tactical decisions are decisions about how things will get done. Finally, operational decisions are decisions that employees make each day to run the organization.

What are the three 3 basic options in decision making? ›

 • Decision-Making Handout.
 • Youth Advisory Council.
 • Types of Decision-Making.
 • The 3 C's of Decision-Making.
 • Clarify= Clearly identify the decision to be made or the problem to be solved.
 • Consider=Think about the possible choices and what would happen for each choice.
 • Choose=Choose the best choice!

What is the main technique of business intelligence? ›

Business intelligence techniques fall into three categories: data mining, data warehousing, and data visualization. Data mining is digging through a company's data to find necessary information, like insights into customer demographics or operational errors.

What are the objectives of business intelligence? ›

The overall objective of business intelligence is to allow a business to make informed decisions. A company with a working BI strategy will have data that is accurate, complete, and organized.

What are the three major activities that businesses are involved in? ›

There are three main types of business activities:
 • Operating. Operating activities are a business's primary function, such as selling goods or producing new materials. ...
 • Investing. Investing activities are actions that people in a business perform to help generate income in the future. ...
 • Financing.
Feb 3, 2023

What are the three major functions of business organizations _____? ›

Every business is managed through three major functions: finance, marketing, and operations management.

What are the 3 activities in an information system that produce the information that an organization needs? ›

Three activities in an information system produce the information that organizations need to make decisions, control operations, analyze problems, and create new products or services. These activities are input, process- ing, and output (see Figure 1. 4 ).

Videos

1. Artificial Intelligence Shares | Top 15 AI Shares in India | AI Stocks for Long Term Investing
(ACEink.)
2. Mystery of Area 51 | Are there really UFOs and Aliens? | Dhruv Rathee
(Dhruv Rathee)
3. On the traces of an Ancient Civilization? 🗿 What if we have been mistaken on our past?
(Boxoffice | Full Movies in English)
4. Venice, Italy Canal Tour - 4K 60fps with Captions
(Prowalk Tours)
5. EVIL IN ANTARCTICA (and UFOs in Alaska) Eric J Hecker
(Cristina Gomez)
6. Ep : 02 | पापा की मार खाने से बढ़ा IQ - Kautilya Pandit | Bada Bharat | Dr Vivek Bindra
(Dr. Vivek Bindra: Motivational Speaker)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated: 06/13/2023

Views: 5615

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.