18 bästa gratis och öppen källkod Business Intelligence-verktyg för 2023 (2023)

18 Best Free and Open Source Business Intelligence Tools for 2023 (1)

Solutions Review sammanställde den här listan över den bästa gratis och öppen källkod för affärsinformation för din datadrivna organisation.

Letar efterProgramvara för affärsintelligens och dataanalysDet kan vara en skrämmande (och dyr) process som kräver många timmars forskning och mycket pengar. kullepopulära BI-verktyg för företagDe erbjuder ofta mer än vad som krävs för icke-företagsorganisationer, med avancerade funktioner som endast är relevanta för de mest tekniskt kunniga användarna. Lyckligtvis finns det flera gratis och öppen källkodsverktyg för business intelligence. Vissa av dessa lösningar erbjuds av leverantörer som i slutändan vill sälja sin företagsprodukt till dig, andra underhålls och drivs av en gemenskap av utvecklare som vill demokratisera BI.

I den här artikeln tar vi en titt på de bästa gratis och öppen källkodsverktyg för affärsinformation, först genom att ge en kort översikt över vad som kan förväntas och även ge korta kommentarer om de alternativ som finns tillgängliga för närvarande. Detta är den mest kompletta och uppdaterade katalogen på webben.

De bästa gratis och öppen källkodsverktyg för affärsintelligens

Definition kostenloser Business-Intelligence-Tools

Gratis business intelligence-verktyg avser produkter som lösningsleverantören erbjuder kommersiellt gratis. Dessa erbjudanden är vanligtvis avskalade versioner av Expert- eller Enterprise-utgåvorna och tillhandahåller grundläggande funktionalitet som gör det möjligt för användare att skapa rapporter eller datavisualiseringar. Kommersiellt fria BI-verktyg erbjuder vanligtvis mindre övergripande funktionalitet än deras motsvarigheter med öppen källkod, men är ofta ett bra sätt att få ut mer av ettGratis provperiodom det är en produkt som du redan har övervägt.

En sak att tänka på är att de gratisverktyg som erbjuds av BI-lösningsleverantörer (du kommer att se några av dem i den här katalogen) bara är delar av deras flaggskeppsprodukter. Till exempel kan freemium-versionen endast innehålla rapporteringsfunktionerna eller diagram-/grafdelarna för den större plattformen. Det kan fortfarande vara ett bra sätt att göra dataanalys utan att bryta banken, särskilt när du kanuppnå stackarolika affärslösningar tillsammans.

Vad är Open Source Business Intelligence?

Gratis och öppen källkod för business intelligence är programvara med källkod som alla kan granska, ändra eller förbättra. Dessa verktyg är utformade för att vara tillgängliga för allmänheten och hanteras och underhålls vanligtvis av organisationer med ett specifikt uppdrag. De kostnadsfria och öppen källkodsverktyg för affärsinformation som ingår i den här listan är förvånansvärt omfattande och erbjuder en bred lista med funktioner för en mängd olika användare.

Det är viktigt att komma ihåg att en del av gratis och öppen källkodserbjudanden på den här listan kräver vissa utvecklingsfärdigheter och kanske inte är idealiska för ditt användningsfall. Vi rekommenderar att du läser FAQ för varje verktyg för att se hur mycket kodning som krävs för att dra nytta av programvaran. Verktyg med öppen källkod gör ofta ett bra jobb med att förklara användningskrav på nedladdningssidor.

(Video) Top 5 BI Tools in 2023 | Business Intelligence Tools | BI Tools | Edureka

Arkadiskt ögonblick

18 Best Free and Open Source Business Intelligence Tools for 2023 (2)Arcadia Instant är ett visuellt analysverktyg för skrivbordet som tillhandahåller visualiseringsmöjligheter för Arcadia-data. Du kan ansluta till Confluent KSQL för att visualisera Apache Kafka-teman, samt ansluta till AWS Athena, Google BigQuery och Snowflake för att starta molnbaserad visualisering. Verktyget låter användare ansluta, upptäcka, modellera, visualisera och interagera (med upp till en Hadoop-domän). Lösningsleverantören erbjuder även en företagsversion av sin programvara.

FÖDELSE

18 Best Free and Open Source Business Intelligence Tools for 2023 (3)BIRT är ett mjukvaruprojekt med öppen källkod som tillhandahåller en plattform för att skapa datavisualiseringar och rapporter som kan integreras i rika klient- och webbapplikationer, särskilt de baserade på Java och Java EE. Mjukvaran är ett av Eclipse Foundations huvudprojekt. ett oberoende konsortium av mjukvaruleverantörer och en öppen källkodsgemenskap. BIRT har en stor, aktiv och växande utvecklargemenskap som inkluderar experter från företag som IBM och Cisco.

Gratis upplaga av Dataiku DSS

18 Best Free and Open Source Business Intelligence Tools for 2023 (4)Dataiku DSS är en samarbetsplattform för datavetenskaplig programvara för team av datavetare, dataanalytiker och ingenjörer för att utforska, prototyper, bygga och distribuera sina egna dataprodukter. Användare kan visuellt förfina data vid varje steg i analysen, och interaktiv utforskning erbjuder mer än 20 diagramtyper. Verktyget finns i fyra olika utgåvor, och gratisversionen erbjuder obegränsad tillgång till Dataiku. Den kostnadsfria utgåvan stöder också upp till 3 användare och erbjuder standarddatabasanslutningar och ingen begränsning av storleken eller volymen av data som behandlas.

Helical Insight Community Edition

18 Best Free and Open Source Business Intelligence Tools for 2023 (5)Helical Insight är ett utvecklarvänligt ramverk för affärsintelligens med öppen källkod baserat på Java. Verktyget låter dig utveckla och bädda in dataanalys för dina data, samt skapa plugins och lägga till funktionalitet med din egen HTML- och Java-utvecklare om det behövs. Helical Insight kommer i två versioner, den kostnadsfria Community Edition (begränsad funktionalitet) och den betalda Enterprise Edition. Community Edition-koden kan laddas ner från Github eller SourceForge.

InternetSoft View gratis

18 Best Free and Open Source Business Intelligence Tools for 2023 (6)InetSoft VisualizeFree är en gratis interaktiv webbapplikation för visuell analys. VisualizeFree, tidigare InetSoft Style Scope Agile Edition, kräver ingen nedladdning. Verktyget erbjuder ett antal viktiga funktioner, inklusive möjligheten att komma åt mobila instrumentpaneler via en webbläsare på vilken enhet som helst, samt obegränsad flerdimensionell grafik och borstning för datautforskning. VisualizeFree innehåller också flera typer av sofistikerade sjökort och geografiska kartor.

Stämpel meddelande

18 Best Free and Open Source Business Intelligence Tools for 2023 (7)Seal Report ger ett komplett ramverk för att skapa dagliga rapporter och instrumentpaneler från vilken databas som helst. Verktyget fokuserar på enkel installation och rapportdesign. När programvaran väl har konfigurerats kan rapporter snabbt genereras och publiceras. Seal Report är ett verktyg med öppen källkod för Microsoft .Net Framework och skrivet helt i C#. Nyckelfunktioner inkluderar dynamiska SQL-källor, inbyggda pivottabeller, HTML 5-diagram och detaljerad navigering och underrapporter. Seal Report ger snabbguider för att skapa rapporter och även ett dedikerat supportforum.

Messer

18 Best Free and Open Source Business Intelligence Tools for 2023 (8)KNIME är en öppen källkodsanalysplattform för att bygga datavetenskapliga applikationer och tjänster. Verktyget är öppet och integrerar kontinuerligt nya utvecklingar och tillåter användare att skapa visuella arbetsflöden med ett dra-och-släpp grafiskt gränssnitt. Du kan välja mellan över 2 000 modulnoder för att bygga ditt arbetsflöde, modellera varje steg i din analys och styra dataflödet för att säkerställa att arbetet alltid är uppdaterat. Integrationer med öppen källkod för KNIME ger ytterligare åtkomst till stora projekt, och community-tillägg är funktioner som användarna har bidragit med inom branschens applikationer.

Att veta

18 Best Free and Open Source Business Intelligence Tools for 2023 (9)Knowage (tidigare Spago BI) är en affärsanalyssvit med öppen källkod. Den erbjuder avancerade självbetjäningsfunktioner som ger slutanvändaren fler möjligheter och låter dem skapa sin egen analys, söka igenom data och organisera den på vilket sätt de vill. Knowage antar öppna standarder och kan användas i olika miljöer utan större krav. Sviten består av flera moduler, var och en designad för en specifik analytisk domän. De kan användas individuellt eller kombineras för en mer skräddarsydd lösning.

(Video) 10 Useful AI Tools You'll Actually Want to Use! 2023

Metabas

18 Best Free and Open Source Business Intelligence Tools for 2023 (10)Metabase är ett business intelligence-verktyg med öppen källkod som låter användare ställa frågor om data. Verktyget visar sedan svaren i de mest meningsfulla formaten, antingen som ett stapeldiagram eller som en detaljerad tabell. Frågor kan sparas för senare eller grupperas i paneler för senare användning. Metabase tillåter också användare att dela frågor och instrumentpaneler med andra medlemmar i sitt team. Verktyget erbjuder också ett SQL-gränssnitt för utvecklare som behöver avancerade funktioner.

Microsoft Power BI-Desktop

18 Best Free and Open Source Business Intelligence Tools for 2023 (11)Microsoft Power BI Desktop är ett kommersiellt gratis skrivbordsprogram som låter dig ansluta, transformera och visualisera dina data. Verktyget låter användare ansluta till flera olika datakällor och kombinera dem till en datamodell som du kan använda för att skapa bilder och samlingar av bilder som du kan dela som rapporter med andra inom din organisation. De flesta användare som arbetar med business intelligence-projekt använder Power BI Desktop för att skapa rapporter och använder sedan Power BI-tjänsten för att dela sina rapporter med andra.

Qlik Sense och Qlik View

18 Best Free and Open Source Business Intelligence Tools for 2023 (12)Qlik erbjuder gratisversioner (för personlig och intern affärsanvändning) av sina två huvudsakliga programvaruerbjudanden, så vi räknar detta som en dubblettpost. Qlik Sense är ett visuellt analys- och BI-verktyg som stöder inbyggd och anpassad analys och guidade analysappar och instrumentpaneler. QlikView är en dataupptäcktsplattform som tillhandahåller självbetjäning BI genom att låta användare ställa och svara på frågor. Den är baserad på Qliks egenutvecklade mjukvarumotor och ansluter direkt till datakällan.

Gratis community-utgåva av RapidMiner Studio

18 Best Free and Open Source Business Intelligence Tools for 2023 (13)RapidMiner Studio Enterprise är en visuell datavetenskaplig arbetsflödesdesigner som accelererar prototypframställning och modellvalidering. Det ger en visuell miljö för att skapa analysprocesser, samt en grafisk layout som gör det lättare att designa bättre modeller. Även om RapidMiner Free inte kommer med leverantörens Auto Model eller Turbo Prep-funktioner, inkluderar den en gratis 30-dagars testversion av Studio Enterprise. Användare får 10 000 rader med data och 1 logisk processor. Det finns också ett community support forum.

ReportServer Community Edition

18 Best Free and Open Source Business Intelligence Tools for 2023 (14)ReportServer Community Edition ger dig allt du behöver för att generera rapporter från data. Verktyget erbjuder vad det sägerperfekta pixlarAd-hoc relationsrapportering och rapportering samt obegränsat antal användare, behörighetshantering, internationalisering och ett unikt TeamSpace-koncept. ReportServer Dynamic Lists låter dig skapa rapporter i tabellform för export till Excel, CSV, PDF eller HTML. Verktyget erbjuder ett brett utbud av flexibla parametrar för att möjliggöra rapportanpassning, och rapportdesigners kan välja mellan textrutor, alternativknappar, kryssrutor, datumparametrar, popup-fönster och mer.

offentlig låda

18 Best Free and Open Source Business Intelligence Tools for 2023 (15)Tableau Public är en kommersiellt kostnadsfri tjänst som gör det möjligt för vem som helst att publicera interaktiva datavisualiseringar på webben. Publicerade "vyer" kan bäddas in på webbplatser och bloggar, delas via sociala medier eller e-post, och göras tillgängliga för andra användare att ladda ner. När en arbetsbok har publicerats till Tableau Public kan vem som helst i världen komma åt visualiseringen. Visualiseringar skapas i den kompletterande applikationen Tableau Desktop Public Edition och kräver inga programmeringskunskaper.

TIBCO JasperReports Server Community Edition

18 Best Free and Open Source Business Intelligence Tools for 2023 (16)JasperReports Server (av TIBCO Software) är en fristående, inbäddningsbar rapportserver. Den tillhandahåller rapporter och analyser som kan integreras i en webb- eller mobilapplikation, samt fungerar som en central informationsnav. JasperReports Server är optimerad för att centralt dela, säkra och hantera dina Jaspersoft-rapporter och analysvyer. Community Edition-funktionalitet inkluderar interaktiv rapportvisning och formatering, ett säkert centralt arkiv, rapportschemaläggning och distribution samt ett anpassningsbart och anpassningsbart användargränssnitt.

WebDataRocks

18 Best Free and Open Source Business Intelligence Tools for 2023 (17)WebDataRocks är ett gratis verktyg för datavisualisering och analysrapportering med enkel integration och analys av komplexa data. Skrivet i JavaScript visar det dina CSV- eller JSON-data i en interaktiv pivottabell. WebDataRocks fungerar på alla enheter och kan även bäddas in i en webbsida. Nyckelfunktioner inkluderar filtrering, sortering, gruppering, villkorlig formatering och talformatering och beräknade värden. Användare kan enkelt skriva ut en webbrapport eller exportera den som PDF, Excel eller HTML.

(Video) 19 New AI Tools You Should Know for 2023

Zoho Analytics personal

18 Best Free and Open Source Business Intelligence Tools for 2023 (18)Zoho Analytics (tidigare känd som Zoho Reports) är en självbetjäningsmjukvara för BI och dataanalys som låter användare skapa datavisualiseringar och instrumentpaneler. Zoho Personal Free Local Edition är begränsad till en användare men tillåter obegränsade rapporter och instrumentpaneler, anpassningsbara instrumentpanelsalternativ och API-stöd. Om du registrerar dig för det kostnadsfria verktyget kan du prova Professional Edition i en månad. Zoho Analytics är tillgängligt för både Windows och Linux.

  • Författare
  • Nya Inlägg

Följ Timo

Tim Ray

(Video) Best FREE Data Recovery Software [How I Recovered Over 100GB for FREE] [2023]

RedaktionIlösningsgranskning

Tim är redaktionschef för Solutions Review och leder bevakningen av big data, business intelligence och dataanalys. Den mest inflytelserika affärsskribenten 2017 & 2018 och 2021 Who's Who av datahantering och dataintegration, Tim är en erkänd influencer och tankeledare inom företagsmjukvaruområdet. Kontakta honom via tking på solutionsreview dot com.

Följ Timo

Senaste inläggen av Tim King(Se allt)

  • - 31 mars 2023
  • - 24 mars 2023
  • - 17 mars 2023
(Video) How to Install Microsoft SQL Server & SSMS on Windows 10/11 [ 2023 Update ] Complete guide

Videos

1. ALGORITHM: The Hacker Movie
(The BXI)
2. The BIG LIE with robot lawn mowers - Don't fall for it.
(Premier Lawns)
3. Bo med Dr Sten Ekberg - Det här vill du inte missa!
(Dr. Sten Ekberg)
4. Is Genesis History? - Watch the Full Film
(Is Genesis History?)
5. These 4 Ai Tools Will Make You Superhuman
(Brett Malinowski)
6. How To Generate Stunning Epic Text By Stable Diffusion AI - No Photoshop - For Free - Depth-To-Image
(SECourses)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Lawanda Wiegand

Last Updated: 09/02/2023

Views: 5627

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Lawanda Wiegand

Birthday: 1993-01-10

Address: Suite 391 6963 Ullrich Shore, Bellefort, WI 01350-7893

Phone: +6806610432415

Job: Dynamic Manufacturing Assistant

Hobby: amateur radio, Taekwondo, Wood carving, Parkour, Skateboarding, Running, Rafting

Introduction: My name is Pres. Lawanda Wiegand, I am a inquisitive, helpful, glamorous, cheerful, open, clever, innocent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.